Portugese inliners behalen fantastische resultaten op trainingskamp in Thialf. ...

03 december

De afgelopen twee weken stonden twintig Portugese inliners op het ijs van Thialf vanwege deelname aan het trainingskamp ‘Road to Ice’. Aanjager en oud-schaatser Fausto de Oliveira Marreiros reisde samen met de Portugese Inline Selectie naar Heerenveen. Zijn doel? Portugal op de internationale schaatskaart zetten.

Road to Ice is een programma dat onderdeel is van de Thialf Academy. Met het Road to Ice programma heeft de Thialf Academy de ambitie om internationale atleten te enthousiasmeren voor de schaatssport én een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het internationale schaatsniveau. Hiervoor ontwikkelt de Thialf Academy op maat gemaakte programma’s, zowel voor individuele atleten als teams zoals Portugal die een transitie willen maken van het inlineskaten naar de schaatssport. 

Naast intensieve (ijs)trainingen, onder begeleiding van Thialf Academy coaches - en oud-schaatser - Simon Kuipers en Ian Steen, werden ook de Portugees Kampioenschappen Allround en Afstanden verreden. Met resultaat, maar liefst vier Portugese deelnemers wisten zich na 12 dagen ijstraining te plaatsen voor de ISU Junior World Cup 2. Daarmee kijkt het Portugese team terug op een succesvol trainingskamp. En niet geheel onbelangrijk, een uitstekende eerste stap voor schaatscoach Fausto de Oliveira Marreiros om de Portugese positie op de internationale schaatskaart te versterken. 

De ISU World Cup 2 vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 december in Inzell. Startlijsten en uitslagen zijn te volgen via: https://live.isuresults.eu/events/2022_GER_0002/schedule

De activiteiten van de Thialf Academy zijn te volgen via Instagram. Volg @ThialfAcademy of klik op de link hieronder.

Thialf Academy

Vorige pagina