'Er wordt op ons gerekend'...

19 december

Heb jij de afgelopen tijd lekker geschaatst in Thialf? Dan ben je er vast één van deze helden gekomen! Al jarenlang zetten onze vrijwilligers zich dag in, dag uit voor Thialf in. Zo ook Harm Eyzenga, die inmiddels ruim 20 jaar aan Thialf verbonden is.

Schaatsen zit hem in het bloed en Thialf heeft een bijzonder plekje in zijn hart. Van oorsprong is Harm Eyzenga een man van natuurijs. Thuis op zolder heeft hij een doos vol ‘blik’ staan: aandenken aan alle tochten die hij schaatste. Zijn twee Elfstedenkruisjes hebben een ereplaatsje in huis. Maar ook op het ijs van Thialf heeft hij al heel wat kilometers afgelegd. 

‘Als je vaak traint, kom je vaak dezelfde mensen tegen. Bijna ongemerkt word je dan een vriendengroep’, zegt hij.

Die schaatsvriendengroep vormde de basis voor de groep vrijwilligers waar Harm er al ruim 20 jaar ook één van is. Hij vertelt daarover: ‘Destijds verkeerde Thialf in zwaar weer. Er dreigde zelfs een faillissement. Een groep enthousiaste en regelmatige schaatsers vond dat heel erg en bood aan om als vrijwilligers allerlei hand- en spandiensten te doen. Dan kon Thialf besparen op personeelskosten. Dat aanbod werd dankbaar aanvaard.’

Vrijwilligers Thialf

Gastheer

‘In het begin deden we echt van alles. We hielpen mee de baan opbouwen, schilderden de logo’s op de baan en hadden contact met de ijsmeesters. Maar met de toenemende professionalisering zijn die klusjes verdwenen. Nu zijn we gastheren en –vrouw. We werken nauw samen met de dames van de Frontdesk, helpen nieuwe bezoekers hun weg te vinden en houden een oogje in het zeil, bijvoorbeeld als er een grote groep drukke kinderen is. Ik sta meestal in de hal bij de poortjes, maar elk uur maak ik een rondje door de hal en als de Zamboni de baan moet dweilen, zorg ik dat de baan vrij is. Twee à drie dagdelen per week ben ik hier als vrijwilliger en natuurlijk schaats ik hier ook regelmatig.

Thialf betekent veel voor me. Wat hier niet allemaal gebeurd is! Het is mooi daar deel van uit te maken. Het begin van het nieuwe seizoen, eind september, is één van de mooiste momenten van het jaar voor mij. Dan zie ik al die bekende koppen weer.’

‘Mooi om aan het begin van het seizoen al die bekende koppen weer te zien’

 

 

 

Het is duidelijk dat onze vrijwilligers onmisbaar zijn voor de dagelijkse gang van zaken binnen Thialf. Daarom duizendmaal dank voor jullie inzet, want jullie maken het verschil!

Wilt u ook vrijwilliger bij Thialf worden? Neem contact met ons op via info@thialf.nl of 0513-637700

Vorige pagina