Arriva rijdt met ‘Thialf Express’ tijdens grote schaatsevenementen Heerenveen...

17 januari

Tijdens de grootste schaatsevenementen in het schaatsseizoen 2022-2023 rijdt Arriva met de ‘Thialf Express’ bus rechtstreeks van het busstation Heerenveen naar IJsstadion Thialf. Zo wil Arriva mensen die deze schaatswedstrijden willen bijwonen en de magie van Thialf willen ervaren van dienst zijn.

Nieuwe vormgeving bussen

De bussen die ingezet worden als Thialf Express zijn samen met Regio Heerenveen 'n Gouden Plak, House of Sports, KNSB, UNIS Flyers, Thialf, Sven Kramer Academy en gemeente Heerenveen vormgegeven. Siepie de Groot, directeur Regio Heerenveen 'n Gouden Plak: “Wij zijn blij dat we schaatsliefhebbers op deze manier geheel in stijl van en naar Thialf kunnen brengen."

Tijdens drie schaatsevenementen
De Thialf Express rijdt dit schaatsseizoen tijdens een drietal schaatsevenementen. 
Daikin NK Afstanden op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023
ISU WK Afstanden op donderdag 2, vrijdag 3 , zaterdag 4 en zondag 5 maart 2023


Dienstregeling: ieder half uur 
De Thialf Express rijdt tijdens de genoemde schaatsevenementen ieder half uur tussen busstation Heerenveen en de reguliere bushalte bij Thialf. De bus start 1,5 uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd te rijden en rijdt tot 1,5 uur na afloop van de laatste wedstrijd. Schaatsliefhebbers kunnen hun reis plannen in www.arriva.nl/reisplanner.

Reis voorbereiden en betalen
Reizigers betalen hun rit met de OV-chipkaart of door met de pinpas een kaartje te kopen bij de chauffeur. Rolstoelgebruikers die gebruik willen maken van de Thialf Express wordt verzocht om minimaal 24 uur van te voren een plek te reserveren via de klantenservice van Arriva (0800-023 2545).

Foto door: Daan de Schiffart van Mind of Visuals.


Vorige pagina