Seizoenopening Thialf Business Club ...

06 oktober

Het schaatsseizoen is van start! Traditiegetrouw trappen we dit af met de jaarlijkse Thialf Business Club seizoenopening. Een belevenisvolle middag waar we samen met Annette Gerritsen vooruitblikte op het nieuwe schaatsseizoen.

Na een korte zomerstop ontvingen we donderdagmiddag 5 oktober de leden van de Thialf Business Club in het bruisende schaatshart. De middag begon met een warm welkom in de Businessclub Lounge, deze dynamische ruimte is de vaste basis waar de businessclub met elkaar (bij)praat én een glimp van de schaatssport kan opvangen. Een bijzonder welkom werd gericht aan AKSOS Accountants en Enduso Nederland BV, die recent lid zijn geworden van de Thialf Business Club. 

Voormalig olympisch schaatsster Annette Gerritsen was eregast van de middag. Zij trapte het programma af met een terug- en vooruitblik op het langebaanseizoen, waarbij ze de businessclub leden wist te verrassen met een schaatsquiz. De winnaar kon niet zonder lege handen naar huis en ontving van Gerritsen een ‘gouden’ medaille. Annette sloot haar optreden af met een inkijkje op haar (sportieve) carrière zoals haar rol van sportanalist bij de NOS, waardoor Thialf nog altijd een onderdeel van haar leven is.  

Het programma werd vervolgd met een (sportieve) Thialf beleving. De rondleiders van Thialf stonden paraat om de businessclub leden mee op reis te nemen door de catacomben van Thialf. Hoofd Facilitair manager Peter Bethlehem sloot aan om dieper in te gaan op het technische verhaal dat achter Thialf en de wereldberoemde ijsvloer schuil gaat. Een mooi voorbeeld van hoe topsport ook achter de schermen bedreven wordt.

Voor de leden die het aandurfde om zichzelf op het gladde ijs van Thialf te begeven werd er een schaatsclinic georganiseerd. Onder leiding van de Sven Kramer Academy kregen zij verschillende tips & tricks om de schaatsvaardigheden bij te schaven. Voor sommigen in het begin ietwat spannend of onwennig, maar het schaatsplezier stond snel voorop door het enthousiasme van zowel de trainers als de groep zelf. Met veel oefenen, hulp van professionals en ervaren businessclub leden kwam uiteindelijk iedereen zonder kleerscheuren van het ijs af. Wederom een mooi stukje teamwork.

Na deze activiteiten was het tijd een welverdiende borrel & bite. Tussendoor praatte interim-directeur Minne Dolstra de leden bij over de laatste actualiteiten zoals de Energiehub en andere ontwikkelingen die gaande zijn. Minke Molenaar, Directeur mbo-college FIRDA Heerenveen, betrad vervolgens het podium om iets te vertellen over de fusie (tussen ROC Friese Poort en Friesland College) en de samenwerkingsverbanden die zij met het bedrijfsleven en Thialf hebben. In het bijzonder werd er aandacht besteed aan de kansen die zij nog zien liggen en waar de businessclub leden van Thialf mogelijk van betekenis kunnen zijn.  

Als afsluiting werd er ontspannen nagepraat onder het genot van een hapje en drankje. Het eerst volgende evenement waar de Thialf Business Club elkaar weer treft is het World Cup Kwalificatietoernooi, deze staat van 27 t/m 29 oktober op de kalender.   

Bent uw nieuwsgierig of de Thialf Business Club iets voor uw bedrijf is? We laten u graag meer zien! Neem contact met ons op via businessclub@thialf.nl of 0513-637700. Klik hieronder voor meer informatie over de Thialf Business Club

Meer informatie >

Vorige pagina