Thialf op werkbezoek naar Olympisch dorp van Milaan-Cortina 2026...

12 december

Nederlandse delegatie ontmoet organisatiecomité van Milano-Cortina op werkbezoek in aanloop naar de Olympische en Paralympische Winterspelen 2026 🤝

Onder leiding van de Nederlandse Ambassade en het Consultaat-Generaal in Italië is Thialf samen met 20 Nederlandse organisaties afgereisd naar Italië om de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van sportinfrastructuur en technologie te verkennen.

Het interactieve sportbezoek dat plaats vindt t/m 14 december werd in Milaan afgetrapt bij het San Siro stadion waar de openingsceremonie van de Winterspelen zal plaatsvinden. Vervolgens verplaatste de Nederlandse delegatie zich naar Rho Fiera Milano waar over 789 dagen de langebaanwedstrijden van de Winterspelen van start gaan.

De dag werd afgesloten met een pitch en netwerkmogelijkheid waar Consul-generaal Mascha Baak de uitstekende samenwerking tussen beide landen benadrukte in haar presentatie. Nederland wil samenwerken op het gebied van baanbrekende oplossingen die de sport inclusiever, innovatiever en duurzamer maken. We streven er allemaal naar om de sportervaring van atleten en fans te verbeteren, maar willen ook een duurzame erfenis achterlaten voor de maatschappij, het milieu, alsmede het bedrijfsleven en de bredere economie.

Thialf kijkt terug op een inspirerende eerste dag en wil alle betrokkenen bedanken voor het sportieve ontvangst.

Meer informatie >

Vorige pagina