Tech-partner gezocht voor het schaatsen!...

13 maart

Help jij de schaatssport met snelle en relevante feedback? Voor zowel Langebaan als Shorttrack is Innovatielab Thialf op zoek naar een partner die kan helpen met het integreren en eenvoudig terugkoppelen van data, zodat coaches binnen een training beter kunnen sturen op de ideale wissel (shorttrack) en de ideale schaatsslag (langebaan).

Samen met de KNSB werkt Innovatielab Thialf aan innovaties die bijdragen aan het behalen van medailles op de Olympische Spelen. Richting de Spelen van 2026 richten we ons bij de langebaan op het objectief meten van de schaatsslag en bij de shortrack op 'Golden Relays'. Hiervoor kunnen we hulp van het bedrijfsleven gebruiken en staat er nu een subsidie-call uit bij Sportinnovator in samenwerking met TeamNL. We zoeken naar bedrijven die ons kunnen helpen met integreren van data en het snel en eenvoudig geven van feedback aan coaches en schaatsers. Hieronder staan de concrete vragen vanuit KNSB.

Kan jouw bedrijf Nederland hierin vooruit helpen? 
Neem dan contact op met Inge Stoter, directeur Innovatielab Thialf via innovatielab@thialf.nl.

1.    Langebaanschaatsen – directe feedback over de (ideale) schaatsslag
Schaatscoaches zien veel aan de schaatsslag van de rijders, maar het is nog niet mogelijk om hetgeen wat de coach ziet objectief tijdens de training terug te koppelen. Er is nog geen real-time systeem om directe terugkoppeling te kunnen verzorgen van gemeten data (over kracht, versnelling, houding, route) aan coaches en schaatsers tijdens trainingen. 

2.    Shorttrack relay – directe feedback over het (ideale) wisselmoment
Om gerichter te kunnen trainen en te zorgen dat alle wisselmomenten sneller en efficiënter worden is het belangrijk dat er voor sporters en coaches een trainingstool wordt ontwikkeld, waarbij er directe feedback is of een wissel wel of niet goed is uitgevoerd. Realtime feedback op basis van de kinematica rondom het duwmoment is gewenst. 

Foto ® Dennis Kruiswijk 

Meer informatie

Vorige pagina