Onderzoeksteam "Grip op ijs" compleet en klaar voor baan(record)brekende innovaties ...

02 mei

Na een grondige zoektocht en zorgvuldige selectie is ons onderzoeksteam nu compleet voor het langverwachte project "Grip op ijs". Loes Heemskerk MSc, een gepassioneerde onderzoeker met een joint degree Master Watertechnologie van de universiteiten van Wageningen, Twente en Groningen, is op 1 februari begonnen aan haar nieuwe rol als PhD kandidaat in het Wetsus thema “Applied Water Physics”. Met haar passie voor sport, inclusief actieve beoefening van het schaatsen, brengt ze niet alleen expertise maar ook een uniek perspectief naar ons team.

Naast Loes is ook Prof. Daniel Bonn van de Universiteit van Amsterdam toegevoegd aan het onderzoeksteam. Met zijn ervaring in ijsonderzoek is Prof. Bonn gevraagd als promotor van Loes Heemskerk. Door deze samenwerking kunnen we voortbouwen op tien jaar ervaring van de soft matter onderzoeksgroep aan de Universiteit van Amsterdam.  De fundamentele kennis over ijskristallen in al hun vormen wordt voorzien door Prof. Christoph Salzmann van University College London, welke als co-promotor aangesloten is. De sleutel van dit project, waar innovatieve oplossingen moeten leiden tot sneller en duurzamer ijs, ligt in het combineren van de academische kennis met het ambacht van de IJsmeesters van Thialf. Met dit multidisciplinaire team zijn we nu optimaal gepositioneerd om dit voor elkaar te krijgen.  

Met volle energie en enthousiasme zijn we op woensdag 13 maart bij Thialf officieel van start gegaan met het project "Grip op ijs". Het hele team kijkt uit naar de komende vier jaar, waarin we grote sprongen zullen maken op het gebied van ijs voor sportprestaties en duurzaamheid. Deze periode belooft spannende ontwikkelingen en we kijken ernaar uit om de resultaten te delen met de wereldwijde schaatsgemeenschap. Schaatsliefhebbers met interesse in natuurkunde, techniek of chemie nodigen we uit om onze voortgang op dit avontuur te volgen via de website en social media van Innovatielab Thialf. 

Het onderzoeksteam van ‘Grip op ijs’ is als volgt samengesteld: 

Meer informatie over het project Grip op ijs is te lezen via de onderstaande link.  

Grip op ijs

Vorige pagina