Thialf hijst de regenboogvlaggen...

11 oktober

Thialf heeft vanmorgen de regenboogvlaggen hoog in de mast gehesen. Daarmee ondersteunt Thialf, net als veel andere Friese organisaties de beweging ‘regenboogvlaggen voor Fryslân’.

De beweging is gestart door Moeders en Vaders van Fryslân, die zoveel mogelijk mensen willen inspireren om van 11 oktober (Coming Out Day) tot en met 16 oktober (Roze Zaterdag) een Regenboogvlag te laten wapperen. Zowel in het echt, als op regenboogvlaggenvoorfryslan.frl

Voor Directeur Marc Winters was er geen enkele twijfel om mee te doen met dit goede initiatief. “Ondanks dat we van oudsher in Nederland een sterk tolerant imago hebben, is er op het vlak van acceptatie van de LHBTIQ+ community nog flink wat werk te verzetten. Om daaraan een steentje bij te dragen, doen wij graag mee aan dit mooie initiatief. Het eerste woord dat je leert als je Friesland binnenkomt is ‘wolkom’. Dat staat ook bij ons groot boven de voordeur. En dat geldt voor iedereen, onafhankelijk van waar je vandaan komt, wat je gelooft of van wie je houdt. De uitdaging is er met elkaar voor te zorgen dat die zes eenvoudige letters ‘wolkom’ niet alleen gebeiteld staat boven onze voordeuren, maar vooral tussen onze oren. Om die bewustwording te vergroten zijn dit soort campagnes van groot belang. En daar doet Thialf graag aan mee”.


Vorige pagina