• IJshockey

  IJshockey is een variant van hockey die op ijs ge­speeld wordt met een puck. Een wedstrijd bestaat uit drie tijds­vakken van 20 zuivere minuten speel­tijd. Dit betekent dat bij alle spel­onderbrekingen de tijd wordt stop­gezet.

  Het spel wordt ge­speeld door twee teams die naast de goalie, vijf spelers tegelijk in het veld hebben staan. Gedurende de wedstrijd mag er telkens door­gewisseld worden. Omdat ijs­hockey een vrij harde sport is, dragen de spelers speciale be­scherming. IJshockey in Nederland wordt ge­organiseerd door de Nederlandse IJshockey Bond.

  De wedstrijden zijn echt een feestje door de bijzondere ambiance, opvallende muziek en natuurlijk de uitzinnige supporters. 

 •  
  Clubs

  Thialf is al meer dan 50 jaar verbonden met IJs­hockeyclub UNIS Flyers. De club heeft een indruk­wekkende historie, met als hoogte­punten maar liefst negen lands­kampioenschappen en twaalf maal beker­winst! De jeugd­opleiding heeft meer dan 300 leden met indruk­wekkende talenten.

  Jeugdopleiding
  De Jeugdvereniging van de Flyers is verantwoordelijk voor de opleiding en organisatie van de jeugd. Flyers heeft voor ijshockey-begrippen een grote jeugdvereniging met teams in alle leeftijdscategoriën.
  Wil je ook kennis maken met ijshockey? Kom dan eens langs bij de Flyers IJshockeyScool. Check alle info op hun website.

 •  
  Maak het mee!

  UNIS Flyers speelt gedurende het seizoen meerdere keren per maand thuis in Thialf. Tickets zijn eenvoudig te krijgen via de website van Unis Flyers  

  Wil je zelf de schaatsen onderbinden en ijshockeyen? Dat kan! UNIS Flyers biedt onder begeleiding van een professionele coach of speler clinics aan.